Our Recent Posts

Archive

Tags

Monstre under sengen

Forfatteren Glennon Doyle Melton sier at det mørkeste i oss er det vi må utforske. At det er skammen over smerten i våre liv som spenner bein på oss. Hun bestemte seg for at hun ikke lenger ville leve med monstre under sengen. Hun skulle finne de og sparke de ut av huset. Hennes monstre var alkoholisme, frykt og angst.

Dette fikk meg til å tenke på hva som skjuler seg under min seng. Hva er det egentlig som er mine monstre? Umiddelbart litt skummelt å tenke på. Får litt grøsserfølelse. Vil jo så klart ikke ha de der under sengen, men kvir meg for å dra de frem i lyset, å måtte både se de, høre de og ta på de. Ser for meg små hylende og klissete gremlingser.

Monstre som lever under sengen har jo ofte en tendens til å være flinke til å gjemme seg. Du hører de rasper og klorer, men så snart du ser under sengen, så er de borte. Du føler at de er der, men får ikke tak på de, forstår ikke hva de er og kan derfor ikke sparke de ut. Å få øye på de krever hardt arbeid og innsatsvilje. Og vi må ha store mengder mot for å åpne opp døren for frykten og sårbarheten.

En natt hadde jeg fått nok, ga meg ikke, og fikk tak i et lilla klissete monster som klistrer seg til sengerammen. Å det monsteret kjenner jeg jo godt! Det er mitt” jeg er ikke god nok som jeg er” monster. Herregud så klissete, støyende og ekkelt det er. Hvorfor har jeg latt det få være der i alle år? Hvorfor har jeg latt det få oppta plass, suge inn min oksygen og nære seg på meg? UT UT UT med deg!

Etterpå; følelsen av å ha tatt tilbake noe som var mitt. Tatt tilbake meg selv. Frihet til å bare være. Puster lettere.

Har bestemt meg nå. Det skal storrengjøres under den sengen. Jeg utstyrer meg herved med skjold, teflondrakt og magisk sverd. Monsters, here I come!